Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kenyérszentelő Keviben

2020.08.02
15:10
2020.08.02
15:55
Forrás
Pannon RTV
Szerény körülmények között tartották meg a 28. kenyérünnepet Keviben.
Pannon RTV

A szervezők nem szerették volna megszakítani a lassan 3 évtizedes hagyományt, ezért úgy döntöttek, hogy megtartják a rendezvényt, de az érvényben lévő járványügyi szabályok tiszteletben tartása mellett.

Pannon RTV

Az ünnepi szentmisét Kormányos Zoltán plébános celebrálta. Prédikációjában felidézte Jézus kenyértörését, amelyet apostolai vittek tovább.

Kormányos Zoltán, plébános, Rózsafüzér Királynéja Római Katolikus Templom, Kevi: „A mindennapi kenyér már nemcsak a test táplálékára való utalás, arra szóló kérés a Mi Atyánkban, hanem a mennyei kenyérre is. Itt is, aki a mindennapi szentmisén tud áldozni, aki csak vasárnap, azt jelenti, hogy éltessen, tápláljon minket.”

Pannon RTV

Az ünnepség a falu legnagyobb rendezvénye. Minden évben gazdag programmal készülnek rá a helyiek, azonban az idén csak szerény körülmények között tarthatták meg az eseményt.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Az egészségügyi előírásokat be kell tartanunk, és a járványveszélyre is ügyelnünk kell. Nagyon fontos ebben a helyzetben is, hogy a lakosság helyzetét meg tudjuk őrizni. Elmarad ebben az évben a hagyományos kocsisfelvonulás, és az ünnepi műsor is, valamint az arató bál is, hiszen a helyzet ezt nem teszi lehetővé.”

Pannon RTV

A kísérőrendezvények idén elmaradtak, a kenyérünnepet ezúttal csak szentmise keretében tartották meg. A mise végén pedig megszentelték az új kenyeret.

Kevi
kenyérszentelés
Kenyérszentelő
Perpauer Attila

Most

Népszerű