Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Keresztény felelősségünk a teremtett világban

2022.09.18
15:49
2022.09.18
17:09
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a mottóval tartotta meg XIII. kongresszusát a magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budapesten.

Ebből az alkalomból az Országház Felsőházi termében az egész Kárpát-medencéből - köztük Vajdaságból is - több mint 400 küldött gyűlt a össze. A kongresszus előadói között volt Latorcai Csaba magyar területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár is, aki a Pannon RTV-nek elmondta, egész Európának kereszténydemokrata fordulatra van szüksége.

Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes, Magyarország: Feladatom az, hogy a keresztény elvek és keresztény értékek össztársadalmi megjelenésén kell dolgoznom. Tehát az a feladatom és az a küldetésem, hogy az amiben én hiszek, az ne csupán az én hitem legyen, hanem azon elvek mentén alakuljon Magyarország, alakuljanak a magyar közösségek, a magyar civil szervezetek, a magyar települések, Magyarország különböző régiói, beleértve a gazdasági régiókat, de ne csupán Magyarország, hanem a magyar nemzet. Határon túl élő testvéreinket is ezen keretrendszerben öleljük a keblünkre és őket is ugyanúgy a keresztény értékek mentén engedjük, hogy részesedjenek mindabból a jóból, amit Magyarország Kormánya nap mint napi munkájával előállít.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Budapest

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű