Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Készülnek az adventi koszorúk

2021.11.24
12:19
2021.11.24
16:37
Forrás
Pannon RTV
Adventre hangolódik Magyarkanizsa község. A hétvégén több településen is felállítják az adventi koszorút.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Advent első vasárnapja most hétvégén lesz. Magyarkanizsa község több településén felállítják az adventi koszorút. A rajta lévő gyertyákat karácsonyig vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. Az első gyertya a világosságot jelképezi.

Oromon pénteken gyújtják meg az első gyertyát az általános iskolások a helyi közösség épülete mellett található parkban.

Martonoson is nagyban folynak az előkészületek. Szombat délután közösen díszítik fel a koszorút.

Horváth Gergely, elnök, Martonos HK: „A hátam mögött már látszik az adventi koszorú váza, a munkásaink odavannak, egy magánszemély felajánlotta a megmetszett tujafa ágait, majd azzal a zölddel lesz beborítva, és nekünk van fenyőfánk, és akkor majd itt közösen feldíszítsük.”

Oromhegyesen egy közös ünnepváró alkotóműhellyel veszi kezdetét az ünnepi időszak. A foglakozásokra a 6 és 12 év közötti gyermekeket várják a Faluházba, ezt követően pedig itt is meggyújtják az első gyertyát.

Perpauer Krisztina, titkár, Oromhegyes HK: „A program szervezőinek fő célja, hogy teret biztosítsunk a gyerekeknek, valamint, hogy a fiataloknak betekintést adjon a kreatív kikapcsolódás világában, és hogy fejlődjön az együttműködés érzetük és személyiségük keresztény jellege.”

Kispiacon már felállították a koszorút, viszont az ünnepi rendezvény itt is szombat délután kezdődik.

Horgos központjában, a Művelődési Ház előtti téren a gyertyagyújtás vasárnap 15 óra 30 perckor lesz.

Martonos
Oromhegyes
advent
Kispiac

Most

17:08

Vajdasági szavalók Bécsben

Verőfény néven 25. alkalommal szervezett zenés-verses vetélkedőt az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége Bécsben, a Collegium Hungaricumban.

Népszerű