Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Két hét múlva már nagy bajban lehetünk

2022.01.14
21:53
Forrás
B92
Nem elég a koronavírus, már az influenza is fertőz! Ráadásul nemsokára elterjedhetnek az idősebbek körében is! - legalábbis erre számít a szakember.

A jövő hét vége felé már nem csak a fiatalokról, a középkorúakról és a gyerekekről derül ki, hogy elkapták a koronavírust, hanem az idősebb, krónikus betegekről is - nyilatkozta dr. Branislav Tiodorović epidemiológus. Szerinte ennek a mostani járványhullámnak két fázisa van. Most az első fázisban járunk, de 2-3 hét múlva - a második fázisban - arra lehet majd számítani, hogy a fiatalabbak átadják a koronavírust az idősebbeknek, és újra megtelnek a szerbiai kórházak - magyarázta Tiodorović. Január végén, február elején lesz a legsúlyosabb a koronavírus-járványhelyzet - jelezte előre a válságstáb tagja.

Ráadásul az influenzajárvány is a nyakunkon van - tette hozzá. Már van igazolt influenzás beteg, a fertőzés pedig legjobban az iskoláskorú gyerekek között terjed, akik hazaviszik a vírust, és megfertőzik az egész családot. Az epidemiológus szerint az influenza legjobban január végén, február elején fog terjedni.

Szerinte mindezek miatt az lenne a megoldás, ha 2-3 hétre áttérnének az iskolák az online oktatásra.

koronavírus
influenza
járvány
Branislav Tiodorović

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.