Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Két hét múlva már nagy bajban lehetünk

2022.01.14
21:53
Forrás
B92
Nem elég a koronavírus, már az influenza is fertőz! Ráadásul nemsokára elterjedhetnek az idősebbek körében is! - legalábbis erre számít a szakember.

A jövő hét vége felé már nem csak a fiatalokról, a középkorúakról és a gyerekekről derül ki, hogy elkapták a koronavírust, hanem az idősebb, krónikus betegekről is - nyilatkozta dr. Branislav Tiodorović epidemiológus. Szerinte ennek a mostani járványhullámnak két fázisa van. Most az első fázisban járunk, de 2-3 hét múlva - a második fázisban - arra lehet majd számítani, hogy a fiatalabbak átadják a koronavírust az idősebbeknek, és újra megtelnek a szerbiai kórházak - magyarázta Tiodorović. Január végén, február elején lesz a legsúlyosabb a koronavírus-járványhelyzet - jelezte előre a válságstáb tagja.

Ráadásul az influenzajárvány is a nyakunkon van - tette hozzá. Már van igazolt influenzás beteg, a fertőzés pedig legjobban az iskoláskorú gyerekek között terjed, akik hazaviszik a vírust, és megfertőzik az egész családot. Az epidemiológus szerint az influenza legjobban január végén, február elején fog terjedni.

Szerinte mindezek miatt az lenne a megoldás, ha 2-3 hétre áttérnének az iskolák az online oktatásra.

koronavírus
influenza
járvány
Branislav Tiodorović

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű