Ugrás a tartalomra
Pixabay

Kevés vajdaságinak van koronavírus-antitestje

2020-06-30
11:54
Forrás
021.rs, Blic
Kevés vajdaságinak van koronavírus-antitestje - derül ki egy friss felmérésből. Egy szerbiai kutatás rámutat arra, hogy a vajdasági lakosság mindössze 3,1 százaléka immunis a vírusra.

Az országos átlag 6,4 százalék. Belgrádban, Nyugat-Szerbiában és Šumadijában ennél magasabb az arány. A tanulmányban nagyjából 1000 főt vizsgáltak, megállapították például, hogy az antitest előfordulása jellemzőbb a 20 éven aluliaknál, mint az időseknél, a férfiaknál 8, a nőknél 5 százalék az átlag. Spanyolországban egyébként a lakosság 5, Belgiumban 6, Dániában 2 százaléka esetében állapítottak meg antitestet. A szerbiai kutatásban részt vevő Tatjana Pekmezović, járványügyi szakorvos azt mondta, a kapott információk elsősorban a kormánynak jelentenek segítséget az intézkedések meghozatalában a vírus mostani és esetleges következő hulláma során. 

antitest
antitestteszt
Vajdaság

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.