Ugrás a tartalomra

Kevesebben vannak, de a nyugtalanság nem csökken

2023.08.10
15:13
2023.08.10
16:52
Forrás
Pannon RTV
Nyugtalanok a szabadkai Makkhetes városrészben, Palicson és Hajdújáráson élők a migránsok miatt.

Bár az utcákon most nyugalom van és napközben csak elvétve látható illegális bevándorló, az ott lakók bizalmatlanok minden idegennel szemben. A szerb rendőrség egységeit a stábunk ma a Tőzeg-tó környékén látta nagyobb számban felvonulni.

Nem hivatalos információink szerint az utóbbi időben egyre több illegális migrációt visszaszorító akció folyik azokon a területeken, amelyeken leginkább előfordulnak a migránsok. Tegnap Zombor területén folyt egy nagyszabású akció, amelyben több mint 300 rendőr vett részt és mintegy 400 illegális migránst fogtak el. Ma a mögöttem lévő Tőzeges erdőben és a közelben lévő radanováci erdőben is folyik hasonló akció, mint ahogy ez holnap is várható. Stábunk néhány perccel ezelőtt egy 10 rendőrautóból álló rendőrkonvojt látott befelé haladni az erdőbe.

A már közismert és bejáródott migránsútvonalakon továbbra is vonulnak az illegális bevándorlók a határ felé, számoltak be erről a hajdújárásiak.

Nagy Torma Erika, Hajdújárás: „Kijönnek az új autópályához, ahol valószínűleg valakik élelmet adnak nekik, azután mennek vissza az erdőbe. A lövöldözés után félünk egy kicsit.”

A határ közelében lakó Barát Erzsébet is arról számolt be, hogy az utóbbi pár napban nem volt lövöldözés, azonban az utcájában továbbra is 30-as létszámú csapatokban vonulnak a fiatal férfiakból álló migránscsoportok.

Barát Erzsébet, Palics: „Nappal és éjjel is. Reggelre látom az úton, mert homokos, rengeteg lábnyom van. Vonulnak biztosan a határ felé, próbálkoznak, hogy átmenjenek. De úgysem bírnak a kerítés miatt. Én nem tudom miért jönnek, de ezt nem mi fogjuk megoldani, mi csak vigyázunk magunkra. Akinél történt az udvarban az incidens, annak nem mindegy.”

Sokakban felmerül a kérdés, hogy honnan a migránsoknál fegyver.

Balog Ferenc, Ludas: „Még Ludason nem történt semmi. Honnan nekik a puska és a gépfegyver, meg amivel még lövöldöznek, ha menekültek jó pár ezer kilométert? Hozzák onnan, vagy valaki itt felfegyverzi őket?

Nem hivatalos információk szerint a napokban is folytatódnak majd a rendőrségi akciók.

Palics
migráns
migránsok

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.