Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kezdetét vette Szabadkán a hagyományos Szent Száva-hét

2021.01.22
12:32
2021.01.22
12:39
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban kulturális műsorokkal emlékeznek meg Szent Száváról, a szerb állam és a szerb írásbeliség megteremtőjéről, az első szerb érsekről, népművelőről, béketeremtőről és törvényíróról.

A rendezvénysorozat szervezője a szabadkai Szent Száva Szerb Kulturális Központ. A Szent Száva-hetet Miodrag Šipka szabadkai püspöki helytartó nyitotta meg, továbbítva Irinej bácskai püspök üdvözletét és áldását is.

A járványhelyzet miatt az idei programsorozat csak ötnapos lesz, Danilo Vuksanović, újvidéki kiállításának tegnap esti megnyitójával kezdődött, ma pedig a szabadkai szerb kulturális központ Luča című folyóiratának bemutatásával folytatódik.

A megnyitó ünnepségen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke.

Szent Száva
Szabadka
ünnep

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.