Ugrás a tartalomra
MTI

Kihelyezett konzuli fogadónapot tartottak Újvidéken

2017-11-21
14:00
Forrás
Pannon RTV
A magyar nyelvtudásra különösen odafigyelnek a honosítási kérelmek elbírálásakor. 

Hosszú sorban várakoztak a lakosok Újvidéken a CMH iroda előtt, ahol kihelyezett konzuli fogadónapot tartott Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa. Az ügyfélfogadás zökkenőmentesen zajlott. Kolláth Erika konzul elmondta, a magyar nyelvtudásra különösen odafigyelnek a honosítási kérelmek elbírálásakor. 

Kolláth Erika, konzul, Szabadkai Főkonzulátus, Magyarország: „A mai napon 107 kérelmezőt várunk. Nagyon jól előkészített anyagokat kaptunk, így haladunk ütemben, viszont a magyar nyelvtudás ellenőrzését kiemelten figyeljük a mai napon is. Sajnos, körülbelül a kérelmezők egynegyede nem beszéli megfelelően a magyar nyelvet.”

Újvidék
konzuli fogadónap

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.