Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Kikötött Lampedusán a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
22:48
Forrás
MTI
A Mediterranea nevű olasz civilszervezet hajója, 48 migránssal a fedélzetén, kikötött Lampedusa szigetén kedd este. A hajót a hatóságok lefoglalták, a legénység ellen vizsgálat indult.

A Mare Jonio nevű hajó annak ellenére kötött ki a dél-olaszországi sziget kikötőjében, hogy erre nem kapott engedélyt a  hatóságoktól.  A fedélzeten tartózkodó migránscsoport tagjai elhagyhatták a fedélzetet.  

A hajót az olasz hatóságok lefoglalták, miután a szicíliai Agrigento ügyészsége vizsgálatot indított a Mediterranea-nak a hajón tartózkodó tagjaival szemben illegális bevándorlás segítése címén, ami Olaszországban bűncselekménynek számít.

Lampedusa
migráns
hajó

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.