Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Kikötött Lampedusán a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
22:48
Forrás
MTI
A Mediterranea nevű olasz civilszervezet hajója, 48 migránssal a fedélzetén, kikötött Lampedusa szigetén kedd este. A hajót a hatóságok lefoglalták, a legénység ellen vizsgálat indult.

A Mare Jonio nevű hajó annak ellenére kötött ki a dél-olaszországi sziget kikötőjében, hogy erre nem kapott engedélyt a  hatóságoktól.  A fedélzeten tartózkodó migránscsoport tagjai elhagyhatták a fedélzetet.  

A hajót az olasz hatóságok lefoglalták, miután a szicíliai Agrigento ügyészsége vizsgálatot indított a Mediterranea-nak a hajón tartózkodó tagjaival szemben illegális bevándorlás segítése címén, ami Olaszországban bűncselekménynek számít.

Lampedusa
migráns
hajó

Most

07:21, Frissítve: 09:39

Magyarország: 23 új fertőzött, 4 halott

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent.
06:52, Frissítve: 06:58

Elhalasztották a SpaceX kilövését

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.