Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Kikötött Lampedusán a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
22:48
Forrás
MTI
A Mediterranea nevű olasz civilszervezet hajója, 48 migránssal a fedélzetén, kikötött Lampedusa szigetén kedd este. A hajót a hatóságok lefoglalták, a legénység ellen vizsgálat indult.

A Mare Jonio nevű hajó annak ellenére kötött ki a dél-olaszországi sziget kikötőjében, hogy erre nem kapott engedélyt a  hatóságoktól.  A fedélzeten tartózkodó migránscsoport tagjai elhagyhatták a fedélzetet.  

A hajót az olasz hatóságok lefoglalták, miután a szicíliai Agrigento ügyészsége vizsgálatot indított a Mediterranea-nak a hajón tartózkodó tagjaival szemben illegális bevándorlás segítése címén, ami Olaszországban bűncselekménynek számít.

Lampedusa
migráns
hajó

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.