Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Kikötött Lampedusán a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
22:48
Forrás
MTI
A Mediterranea nevű olasz civilszervezet hajója, 48 migránssal a fedélzetén, kikötött Lampedusa szigetén kedd este. A hajót a hatóságok lefoglalták, a legénység ellen vizsgálat indult.

A Mare Jonio nevű hajó annak ellenére kötött ki a dél-olaszországi sziget kikötőjében, hogy erre nem kapott engedélyt a  hatóságoktól.  A fedélzeten tartózkodó migránscsoport tagjai elhagyhatták a fedélzetet.  

A hajót az olasz hatóságok lefoglalták, miután a szicíliai Agrigento ügyészsége vizsgálatot indított a Mediterranea-nak a hajón tartózkodó tagjaival szemben illegális bevándorlás segítése címén, ami Olaszországban bűncselekménynek számít.

Lampedusa
migráns
hajó

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű