Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ministarstvo odbrane

A kínaiak szerint szükség lesz 24 órás kijárási tilalomra Szerbiában

2020-04-05
18:04
2020-04-05
18:34
Forrás
B92
Felelőtlenül viselkednek az ország lakosai - mondják a távol-keleti szakemberek.

A szerbiai lakosok felelőtlen magatartása miatt lesz szükség a 24 órás kijárási tilalom bevezetésére - mondják az itt segítő kínai orvosok. Az emberek közül többen nem hordanak védőmaszkot, valamint az utcára is sokan kimerészkednek. A nem megfelelő hozzáállás nemcsak Belgrádban, hanem más városokban is megfigyelhető, főként hétvégente - teszik hozzá. A kínai orvoscsoport véleménye szerint a polgárok még mindig nem elég óvatosak, emiatt úgy vélik, hogy a kijárási tilalmat 24 órásra kellene meghosszabbítani.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy az országban a megfelelő intézkedéseknek köszönhetően egyelőre még jobb a helyzet, mind például Olaszországban vagy Spanyolországban. Ennek ellenére az új esetek száma gyorsan növekszik, egyebek mellett ezért is meg kell érteniük a lakosoknak, hogy meg kell hosszabbítani a kijárási tilalmat, amelyet mindenkinek be kell majd tartania.

koronavírus
kijárási tilalom

Most

17:19, Frissítve: 18:30

Online kerekesszékes edzésprogramot mutattak be

Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program Inter Pingpong 3 elnevezésű projektje szerbiai és magyarországi diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolókat ölel fel.

Népszerű