Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Kitüntetést kaptak a koronavírus elleni küzdelem élharcosai

2020.11.11
14:31
2020.11.11
16:31
Forrás
Tanjug
Kitüntetéssel díjazták a megbékélés napján mindazok munkáját, akik Szerbiában részt vettek a koronavírus-járvány elleni harcban.

A járványhelyzetre való tekintettel az elismeréseket csak jelképesen adta át Aleksandar Vučić szerb államfő. A díjazottak nevében pedig dr. Predrag Kon mondott beszédet.

A koronavírus elleni küzdelem élharcosait tüntette ki Aleksandar Vučić. Az elismerést olyan intézményeknek, valamint személyeknek ítélték, akik kimagaslóan helyt álltak a járvány elleni küzdelemben.

"Ma lehetetlen, hogy megpróbáljam visszaadni a díjazottaknak azt amivel tartozunk nekik, egyszerűen lehetetlen. Helyette mérhetetlenül megköszönöm, mert önök olyan emberek, akik tudták, mikor mit kell tenni. Még akkor is, ha senki nem kérte Önöktől, hogy róják le adósságukat a társadalom, az állam és a nép előtt."

Tanjug/Dimitrije Goll

A Karađorđe csillag első fokozatú érdemrendjét dr. Predrag Kon kapta. A járványügyi szakember elmondta megtiszteltetésnek érzi, hogy azok nevében szólhat, akik a koronavírus-járvány ellni harcban hatalmas elkötelezettséget tanúsítottak.

"Ma van a megbékélés napja, amely lezárta az első világháborút. Jelképesen, ez a mai nem az ünneplés napja, de a büszkeség ideje, valamint annak az ideje, hogy a helyzet megváltozzon a koronavírus elleni harcban."

Mások mellett kitüntetésben részesültek Branislav Tiodorović, Goran Stevanović, Branimir Nestorović járványügyi szakemberek, Srđa Janković immunológus, továbbá a Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet is.

kitüntetés
koronavírus elleni harc
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.