Ugrás a tartalomra

Kivonták a forgalomból az összes fertőzött Wudy terméket

2022.09.28
15:46
2022.09.28
15:52
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában az összes Listeria baktériummal fertőzött Wudy márkanevű terméket kivonták a forgalomból.

A Listeria baktériummal szennyezett élelmiszer ételmérgezést okoz, különösen a társadalom érzékeny rétegeinél, mint amilyenek a várandós nők, hetven évesnél idősebbek, valamint a gyenge immunrendszerű emberek. A szakemberek szerint erről a baktériumról ritkán hallani, viszont magas a fertőzés okozta halálozási arány.

Az elmúlt két hónapban az Állategészségügyi Felügyelőség 300 éttermet és gyorséttermet vizsgált meg, és több mint 10 tonna húst vont ki a forgalomból.

fertőzött
virsli
kivonás a forgalomból

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.