Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kon: A kórházba került beoltottak többsége a Sinopharmot vette fel

2021.11.27
13:00
2021.11.27
16:51
Forrás
Szerbiai RTV
Leszögezte, fontos a harmadik dózis, jelenleg 32 százaléknyian éltek ezzel a lehetőséggel.

Minden harmadik kórházban kezelt személy oltott Szerbiában, ugyanakkor van különbség a vakcinák között, a legtöbb kórházba került személy a Sinopharm oltóanyagát vette fel - ezt mondta dr. Predrag Kon járványügyi szakember, a válságstáb tagja. Arról is beszélt, hogy a 18 és 30 év közötti korosztályban nagyon alacsony az érdeklődés a védőoltás iránt, mindössze 4 százalékuk vette fel a koronavírus elleni vakcinát.

Az oltással kórházba került személyek kapcsán hozzátette, olyan személyekről van szó, akik nem vették fel a harmadik adagot. Leszögezte, fontos a harmadik dózis, jelenleg 32 százaléknyian éltek ezzel a lehetőséggel.

Szerbiában egyébként csaknem 14 ezer elvégzett tesztből egy nap alatt 2211 lett pozitív - ez derül ki a friss adatokból. Elhunyt újabb 53 személy, ezzel hivatalosan a koronavírus-járvány szerbiai megjelenése óta 11537-en haltak meg a fertőzéssel összefüggésben.ökkent egy nap alatt a kórházban kezeltek száma is: 4561 kezelt személyből 212-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Predrag Kon
vakcina
kórház
Sinopharm

Most

10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű