Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kon: A kórházba került beoltottak többsége a Sinopharmot vette fel

2021.11.27
13:00
2021.11.27
16:51
Forrás
Szerbiai RTV
Leszögezte, fontos a harmadik dózis, jelenleg 32 százaléknyian éltek ezzel a lehetőséggel.

Minden harmadik kórházban kezelt személy oltott Szerbiában, ugyanakkor van különbség a vakcinák között, a legtöbb kórházba került személy a Sinopharm oltóanyagát vette fel - ezt mondta dr. Predrag Kon járványügyi szakember, a válságstáb tagja. Arról is beszélt, hogy a 18 és 30 év közötti korosztályban nagyon alacsony az érdeklődés a védőoltás iránt, mindössze 4 százalékuk vette fel a koronavírus elleni vakcinát.

Az oltással kórházba került személyek kapcsán hozzátette, olyan személyekről van szó, akik nem vették fel a harmadik adagot. Leszögezte, fontos a harmadik dózis, jelenleg 32 százaléknyian éltek ezzel a lehetőséggel.

Szerbiában egyébként csaknem 14 ezer elvégzett tesztből egy nap alatt 2211 lett pozitív - ez derül ki a friss adatokból. Elhunyt újabb 53 személy, ezzel hivatalosan a koronavírus-járvány szerbiai megjelenése óta 11537-en haltak meg a fertőzéssel összefüggésben.ökkent egy nap alatt a kórházban kezeltek száma is: 4561 kezelt személyből 212-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Predrag Kon
vakcina
kórház
Sinopharm

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.