Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kon: Nincs választásunk

2021.03.13
13:35
Forrás
Pink TV, Magyar Szó
Olyan helyzetben vagyunk, amikor nincs választásunk – jelentette ki a Prva Televíziónak adott interjújában dr. Predrag Kon epidemiológus.

A válságstáb tagja szerint meg kell találni, hogyan akadályozható meg a vírus terjedése, és akkor az egészségügy is fellélegezhet. Előzetesen minimum hét napra kiterjedő teljes bezárást kértünk. Jelenleg ez tovább növekszik és mostanra már tíztől tizennégy nap a minimum – tette hozzá Kon.

Kiemelte, hogy a vírus mindenhol jelen van és egyszerűen lehetetlen megállítani szigorú járványügyi intézkedések meghozatala nélkül. Hozzátette, hogy nyilvánvalóan lesznek illegális gyülekezések, de reményei szerint nem túl nagy mértékben. Véleménye szerint a tömeges immunizáció jelenti a megoldást, de idáig nagyon kevés fiatal vette fel a védőoltást.

Predrag Kon
járvány
koronavírus
intézkedés
korlátozás
zárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.