Ugrás a tartalomra
FoNet/Ljiljana Stojanović

Közel 100 embert kellett evakuálni az elárasztott területekről

2021-01-18
18:45
Forrás
B92
A szerbiai belügyminisztérium tűzoltó és mentő egységeinek tagjai 93 embert evakuáltak az előző napokban elárasztott területekről.

A heves esőzések, az özönvíz és az ivóízellátási gondok miatt öt város és 18 település területén van érvényben rendkívüli állapot, hangzott el ma a rendkívüli helyzetek köztársasági törzskarának ülésén. Több mint 350 tűzoltó vett részt a mentésben, 174 tűzoltóautóval, 15 mentőcsónakkal és 113 szivattyúval. Az illetékesek szerint az esőzések problémákat okoztak az áramellátásában is Zaječar, Prokuplje, Kuršumlija, Leskovac és Medveđa térségében. A törzskar ülésén részt vett Aleksandar Vulin belügyminiszter, Zlatibor Lončar egészségügyi, Anđelka Atanasković gazdasági, Nikola Selaković külügy- valamint Marija Obradović államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter is. 

evakuálás
evakuál

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.