Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Közelebb hozni Istent a gyerekekhez

2022.08.19
12:18
2022.08.19
15:57
Forrás
Pannon RTV
Játékos foglalkozások által hallhattak Dániel prófétáról a szabadkai református táborban résztvevő gyerekek.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Utolsó napjához ért a szabadkai református tábor. A gyerekek a héten Dániel próféta történetével ismerkedtek meg, és ehhez kapcsolódó igeverseket tanultak. A zárónapon az elsajátított ismereteket frissítették fel, ezt pedig csoportos játékok, tánc és egyéb színes programok követték.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Magasba emelkedő kezek, versengés és jó hangulat - így zajlott a tábor utolsó napja, ugyanis a jó válaszokért és a kiemelkedő aktivitásért jutalompecsét járt. Pénteken a héten tanultakból ismételtek a gyerekek, Kozma Zengő több igeverset már fejből fúj. „Bölccsé teszlek, és megmutatom, mely úton kell járni, tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. Zsoltárok, 32:8.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A gyerekek különböző kézműves és csoportos foglalkozáson keresztül ismerkedtek meg a bibliai eseményekkel és Dániel próféta életével. Harangozó Kata: „Egész héten Dániel történeteit tanultuk, nagyon érdekesek, és tanulságos, hogy Isten mennyire csodálatos, és nagyon felfrissítő ez a tábor.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szervezők a legkisebbek számára játékos formában meséltek Istenről, ilyen volt a jelzőlámpás játék is. Kozma Vince: „Állj, figyelj az Úrra! Lassíts, tölts időt az Úrral! Indulj Isten útján minden nap!”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A tábort a szabadkai Református Egyházközösség lelkipásztora, Harangozó László és felesége szervezte. A lelkipásztor elmondta, a tábor célja, hogy közelebb hozzák a gyerekeket Istenhez, és bepillantást nyerjenek a bibliai eseményekbe is. „Fontosnak tartjuk elplántálni, elvetni a gyermekek szívében a keresztény értékrendeket, Isten igéjét, és ennek egyik legfontosabb üzenethordozója Dániel története. Egy kisebbségi csoport, a babiloni rabságban élő zsidóság meg tudta tartani identitását, hitét. Fontosnak tartottuk, hogy ez át legyen adva.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A táborba jövőre is visszavárják a gyerekeket, ahol újabb gazdag programban vehetnek részt a kicsik és a nagyok. A lelkipásztor azt is elárulta, hogy jövőre egy medence felállítását is tervezik, hogy még izgalmasabb legyen a hét, és a hőséget is könnyebben viseljék el a gyerekek.

református tábor
református
tábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.