Ugrás a tartalomra
Pixabay/652234

A közlekedésbiztonsági törvény módosítását kérik a szülők

2023.02.08
09:50
2023.02.08
09:55
Forrás
Szerbiai RTV
Sürgősen módosítsák a szerbiai közúti közlekedésbiztonságáról szóló törvényt, valamint a Büntető Törvénykönyvet - ezt kérik a gyalogátkelőkön közlekedési balesetben elhunyt gyerekek szülei.

Egész Szerbiából összefogtak a szülők, és a módosítást követelik. Közleményükben azt írták, mivel több mint 14 ezren aláírták petíciójukat, hivatalosan is kértek találkozót állami tisztségviselőktől. Személyesen is találkozni szeretnének a szerb képviselőház elnökével, Vladimir Orlićtyal, az igazságügyi miniszterrel, Maja Popovićtyal, a családügyi és demográfiai miniszterrel, Darija Kisićtyel, valamint Goran Vesić közlekedési és közműfejlesztési miniszterrel, hogy a legégetőbb problémákról beszéljenek, annak érdekében, hogy a gyalogátkelőkön áthaladó gyerekeket megóvják a biztos haláltól és a súlyos sérülésektől - fogalmaznak közleményükben.

közlekedésbiztonsági törvény

Most

16:37, Frissítve: 16:46

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.