Ugrás a tartalomra

Közzétették az ajánlásokat az oktatás megszervezésére

2023.05.22
16:37
2023.05.22
19:47
Forrás
Szerbiai RTV
Az oktatási minisztérium a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskola Szülői Tanácsával megegyezve ajánlást tett a tanítás megszervezésére az iskolaév végéig minden tanuló számára.

Javaslatot készítenek elő a középiskolába való beiratkozásra vonatkozóan az iskola nyolcadikosai számára, amelyet a szülőknek mutatnak meg elsősorban. Az ajánlás alapján továbbá minden gyermeknek, aki késznek érzi magát a tanulás folytatására és támogatásra van szüksége, azt lehetővé teszik szakemberek bevonásával. Az oktatás csak azon gyerekek számára folytatódik, akik szülei kifejezték ez iránti szándékukat. Minden szülő bármelyik pillanatban megváltoztathatja döntését gyermeke pillanatnyi állapotával összhangban. Közzétették az ajánlásokat az oktatás megszervezésére

Egyébként ma rövidített órákkal folytatódott a tanítás az oktatási intézményben, osztályozás nélkül. Váltásonként hat rendőr van jelen. A diákok, akik úgy érzik, hogy nem tudnak iskolába járni, otthon maradhatnak a szülők jóváhagyásával, nem lesz igazolatlan kimaradásuk.

Előzőleg több mint kétszáz szülő arra kérte az illetékeseket, hogy fejeződjön be a tanév május harmadikával, az összesen 10 áldozatot követelő mészárlás dátumával bezárólag.

Vladislav Ribnikar Általános Iskola
oktatás
ajánlás

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.