Ugrás a tartalomra

Újraindult az oktatás a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában

2023.05.22
10:10
2023.05.22
16:55
Forrás
Pannon RTV
Rövidített órákkal folytatódott ma a tanítás a belgrádi iskolai lövöldözés helyszínén, a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában.

A délelőtti váltásban 8 órától, a délutániban pedig 13 órától zajlanak az órák - erősítette meg a hírt Snežana Vuković az oktatási minisztériumtól. Mint mondta, délután a VII-2-es osztály tanulói is visszatérnek az intézménybe. Hangsúlyozta: azok a diákok, akik még nem készültek fel arra, hogy újra az iskolapadba üljenek, otthon maradhatnak. Jó lenne, ha ők online vennének részt az órákon, de erről még nem született döntés - tette hozzá az illetékes. Az említett általános iskolában váltásonként hat rendőr van jelen.

Előzőleg több mint kétszáz szülő arra kérte az illetékeseket, hogy szüntessék be a tanévet az intézményben május harmadikával, az összesen 10 áldozatot követelő mészárlás dátumával bezárólag.

Snežana Vuković, az oktatási minisztérium munkatársa: „Sajnálom, hogy ez megtörtént, de biztos vagyok benne, hogy ilyen többé nem fog megtörténni, mert már vannak csapataink, akik ezzel foglalkoznak. Most - két hét után, amikor már lehetséges - olyan csapatokat alakítottunk ki, akik a gyerekekre és a szülőkre szakosodtak, a terapeuták pedig nem fognak változni."

iskolai lövöldözés
Vladislav Ribnikar Általános Iskola
iskolai erőszak

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 06:56

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.