Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kreatív asztalos műhelymunka Adán

2018-12-04
19:00
2018-12-04
19:10
Forrás
Pannon RTV
Kreatív asztalos műhelymunkát tartott a Kreastol szervezet Adán. A foglalkozást az alsó tagozatosok részére szervezik meg már második éve, heti egy alkalommal az adai Szarvas Gábor Könyvtárban.

Jelenleg körülbelül tíz gyermek jár rendszeresen a megszervezett műhelymunkára, ahol kézműves alkotásokat készíthetnek el.

A Kreastol szervezet a gyerekekkel való kreatív kézműves foglalkozásra fekteti a hangsúlyt. Főleg olyan eszközökkel dolgoznak, amelyek újrahasznosíthatók, és könnyen felhasználhatók.

Hegedűs Nataniel:
„- Egy karácsonyfát készítek, ami alatt lesznek ajándékok.
- És szereted ezt készíteni?
- Igen, érdekes, élvezetes, megnyugszok, miközben csinálom.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A műhelyvezetők célja az, hogy a gyerekek olyan kézműves tárgyakat készítsenek, amelyeket később használhatnak, vagy el is ajándékozhatnak.

Hegedűs Julianna, foglalkozásvezető: „Sok mindent csináltunk már ezeken az alkalmakon, például volt, hogy képkeretet, volt hogy dekupázst. Nagyon szeretnek saját kezűleg rajzolni, úgyhogy igyekszem ilyet is beleszőni, most is van egy asztal, ahol megrajzolhatják a képeslapot.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A műhelymunkák többségén a gyerekek azok, akik ötleteket adnak, hogy miket szeretnének elkészíteni a legközelebbi foglalkozáson.

Hegedűs László, vezető, Kreastol szervezet: „Legjobban a játék az, ami érdekli őket, de viszont nagyon nyitottak ezekre az ollós, kivágós dolgokra, vagy amit még népszerűnek látunk, az a pecsételés, hogy különböző pecséttel alkotnak rajzokat, festményeket.”

Jelenleg a civil szervezet tagjai otthoni kellékekből és újrahasznosítható dolgokból állítják össze a foglalkozáshoz szükséges eszközöket, de remélik, hogy a jövőben saját teret és felszerelést tudnak biztosítani a gyermekek számára.

Ada
műhelymunka

Most

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.