Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A külföldiek megkapják a második oltást Belgrádban

2021.06.19
12:50
2021.06.19
13:02
Forrás
Szerbiai RTV
A hétvégén oltják azokat a külföldi állampolgárokat Belgrádban, akik az első koronavírus elleni védőoltást márciusban vették fel.

Ekkor Szerbia egy akció keretén belül meghirdette a külföldiek oltakozási lehetőségét. A belgrádi vásárcsarnokban fogadják a vakcinációra érkezőket. A szerb közmédia tudósítása szerint napközben sorok alakultak ki, a legtöbben Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából és Ukrajnából érkeztek a második dózisért. A márciusi oltakozási akció alkalmával 22 ezer külföldi személy kapta meg a vakcinát, ebből 12 ezren vették fel a belgrádi vásár csarnokában.

Tanjug/MEDIA EU INFO/ DRAGANA STJEPANOVIC/bs

50 ezer adagnyi vakcinaadomány érkezett Romániából Szerbiába. Az AstraZeneca oltóanyagát szállító repülőgép reggel szállt le a Nikola Tesla belgrádi reptéren. A vakcinatámogatás az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusának keretében valósult meg.

AstraZeneca
védőoltás
vakcina
járvány

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem riasztják el a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.