Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Különböző ízvilágok, ha találkoznak...

2023.03.22
17:45
2023.03.22
20:18
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola is részt vesz az Erasmus+ programban. Projektjük részeként a régiónk gasztronómiájából kaphatnak ízelítőt a diákok.

A projekt három évig tart, és négy iskola vesz benne részt. A magyarországi Hajdúdorogról is érkeztek résztvevők. Bakó Imre, szaktanár, Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola, Hajdúdorog: „Amit itt, a szerbeknél nagyon pozitívan értékeltünk, az az óriási vendégszeretet. Egyszerűen nem tudom szavakba önteni azt, hogy mennyire szeretetteljesen fogadnak, önzetlenek.”

A hajdúdorogi főegyházmegye támogatta a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskolát, hogy részt vegyen a programban. Nyalka Márta, igazgatóhelyettes, Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola, Hajdúdorog: „Nagyon nagy örömünkre szolgál az, hogy itt lehetünk Szerbiában. Tulajdonképpen annak örülünk, hogy a diákjaink is részt vehetnek ebben a kapcsolatrendszerben és megismerhetnek különböző hagyományokat, tradíciókat.”

A programban szerbiai és magyarországi iskolák mellett részt vesznek még romániai és szlovákiai iskolák is. Zombori Imre, igazgató, Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka: „A cél az, hogy szakácskönyvet készítsenek a nemzeti ételekből, ezeknek a nemzeteknek az ételeiből. A tanárok és a diákok kiválasztottak néhány karakterisztikus ételt. Megírták a receptkönyvet, illetve megírták a lépéseket, hogy hogyan tudjuk ezt elkészíteni.”

Ezt követően a szabadkai iskolában ezeket az ételeket a tanárok és a diákok közösen főzik meg, és mindezt videón rögzítik, hogy később az anyag egy webfelületen is megjelenhessen.

szakács
recept
receptkönyv
Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola
Erasmus+

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű