Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Taimy Alvarez/2020.09.02./Illusztráció

Különösen Kelet-Európában és Franciaországban erős a védőoltás iránti szkepticizmus

2020-11-23
21:50
2020-11-23
21:58
Forrás
Euronews
Luke o'Neill: Borzalmas, ahogy a közösségi médiában hamis híreket tesznek közzé. Az igazság az, hogy az oltások rendkívül biztonságosak.

Számos európai országban, különösen Kelet-Európában és Franciaországban erős a koronavírus elleni védőoltás iránti szkepticizmus - írja a Euronews. Luke o'Neill szerint az orvosok és a tudósok feladata, hogy tájékoztassák a nagyközönséget. A dublini Trinity College biokémia professzora az oltóanyag-szkepticizmus kapcsán azt mondja: Érthető, mert új betegségről van szó. A vakcinák amúgy is aggodalmassá teszik az embereket. A világ minden egészségügyi ügynöksége szerint használni lehet őket. Szóval a vita eléggé furcsa - mondta a professzor.

A mi feladatunk az emberek tájékoztatása. Az oltások jelentik a legnagyobb hozzájárulást az orvostudományhoz, egyszerűen fantasztikusak - fogalmazott Luke o'Neill.

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.