Ugrás a tartalomra
Pixabay - illusztráció

A lakosság háromnegyede ki van téve a dohányfüstnek Szerbiában

2020.01.31
10:46
2020.01.31
14:28
Forrás
Szerbiai RTV
Az emberek harmada még a munkahelyén is cigarettafüstöt lélegez be - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet felméréséből.

Ma van a dohányfüstmentes nap az országban. 15 és 20 ezer közöttire tehető a dohányzás következményei miatt elhalálozottak száma. Ha az emberek nem gyújtanának rá, tízszer kevesebben betegednének meg tüdőrákban. A szerbiai szakorvosok szerint minden nyilvános helyen, az éttermekben és a kávézókban is teljesen be kellene tiltani a dohányzást. Egy tanulmány szerint ez az intézkedés egyes országokban már eredménnyel is járt. Viszonylag gyorsan kiderült, hogy a tiltás által kevesebb infarktusos eset történik. Becslések szerint világszerte minden egyes nap 18 milliárd szál cigarettát adnak el.

dohány
dohányfüst
cigi
cigaretta
tiltás
dohányfüstmentes nap
tüdőrák
infarktus

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.