Ugrás a tartalomra
utcai látkép
Pannon RTV/Kerekes Rudolf/illusztráció

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

2018-10-17
15:25
2018-10-17
15:33
Forrás
VajdaságMa
Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

A 2015-ben meghozott, legalizálásról szóló törvény szigorúan tiltja a jogtalan építkezést, viszont nem tartják be, az állam pedig az új módosítással próbálja meg ismét felvenni a harcot az illegális építkezéssel. A Danas most azt írja: az összes épületet, amelyet nem lehet legalizálni azután sem, hogy a tulajdonos fellebbezést nyújtott be, azonnal lebontják. 

építési engedély
bontás

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.