Ugrás a tartalomra
utcai látkép
Pannon RTV/Kerekes Rudolf/illusztráció

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

2018-10-17
15:25
2018-10-17
15:33
Forrás
VajdaságMa
Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

A 2015-ben meghozott, legalizálásról szóló törvény szigorúan tiltja a jogtalan építkezést, viszont nem tartják be, az állam pedig az új módosítással próbálja meg ismét felvenni a harcot az illegális építkezéssel. A Danas most azt írja: az összes épületet, amelyet nem lehet legalizálni azután sem, hogy a tulajdonos fellebbezést nyújtott be, azonnal lebontják. 

építési engedély
bontás

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.