Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést a csalók ellen

2019-02-11
19:50
2020-02-10
19:15
Forrás
Pannon RTV
Csalók, szélhámosok járták a napokban a szabadkai Zorka Helyi Közösséget. Nágel János ügyvéd szerint ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen.

Egy középkorú férfi és egy középkorú nő különféle ürügyekkel próbáltak pénzt kicsalni a helyiektől, és voltak, akik fizettek is nekik. A csalók hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolvány felmutatása nélkül a helyi közösség nevében gyűjtenek adományokat. Az illetékesek felhívják a figyelmet, hogy ilyen esetekben kérjék a hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolványt, vagy a csalót azonnal jelentsék fel a rendőrségen.

A Pannon Televízió híradása óta több személy is jelentkezett, hogy megkárosították. A Közügyekben arról beszélt Nágel János ügyvéd, hogy ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen: „Azt is kell tudni, hogy a kis értékű csalás esetében az ügyészség nem üldözi hivatalból a tetteseket. Ez sajnos azt jelentené, hogy ilyen esetekben magánvád alapján történhetne meg a bűnüldözés, az pedig azt jelenti, hogy a polgárnak saját magának kellene összeállítani a vádiratot, saját magának kellene azt képviselni, vagy valakit angazsálni és viselni ennek a költségeit. Itt, ha összevetjük a lehetséges költségeket meg a komplikációkat, akkor én azt mondanám, hogy ebben az esetben külön-külön a károsult polgárok részéről nem érdemes, nem kifizetődő bűnvádi eljárásba bocsátkozni. Én azt mondanám, hogy a helyi közösség szintjén gyűjtsék össze ezeknek a polgároknak az adatait, az aláírását és utána egységesen a helyi közösség az ő nevükben adjon be egy büntető feljelentést az illetékes szabadkai rendőrségen vagy az ügyészségen.”

Zorka HK
csalók
Szabadka

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.