Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést a csalók ellen

2019-02-11
19:50
2019-02-11
20:04
Forrás
Pannon RTV
Csalók, szélhámosok járták a napokban a szabadkai Zorka Helyi Közösséget. Nágel János ügyvéd szerint ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen.

Egy középkorú férfi és egy középkorú nő különféle ürügyekkel próbáltak pénzt kicsalni a helyiektől, és voltak, akik fizettek is nekik. A csalók hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolvány felmutatása nélkül a helyi közösség nevében gyűjtenek adományokat. Az illetékesek felhívják a figyelmet, hogy ilyen esetekben kérjék a hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolványt, vagy a csalót azonnal jelentsék fel a rendőrségen.

A Pannon Televízió híradása óta több személy is jelentkezett, hogy megkárosították. A Közügyekben arról beszélt Nágel János ügyvéd, hogy ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen: „Azt is kell tudni, hogy a kis értékű csalás esetében az ügyészség nem üldözi hivatalból a tetteseket. Ez sajnos azt jelentené, hogy ilyen esetekben magánvád alapján történhetne meg a bűnüldözés, az pedig azt jelenti, hogy a polgárnak saját magának kellene összeállítani a vádiratot, saját magának kellene azt képviselni, vagy valakit angazsálni és viselni ennek a költségeit. Itt, ha összevetjük a lehetséges költségeket meg a komplikációkat, akkor én azt mondanám, hogy ebben az esetben külön-külön a károsult polgárok részéről nem érdemes, nem kifizetődő bűnvádi eljárásba bocsátkozni. Én azt mondanám, hogy a helyi közösség szintjén gyűjtsék össze ezeknek a polgároknak az adatait, az aláírását és utána egységesen a helyi közösség az ő nevükben adjon be egy büntető feljelentést az illetékes szabadkai rendőrségen vagy az ügyészségen.”

Szabadka
Zorka HK
csalók

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.