Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést a csalók ellen

2019-02-11
19:50
2019-02-11
20:04
Forrás
Pannon RTV
Csalók, szélhámosok járták a napokban a szabadkai Zorka Helyi Közösséget. Nágel János ügyvéd szerint ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen.

Egy középkorú férfi és egy középkorú nő különféle ürügyekkel próbáltak pénzt kicsalni a helyiektől, és voltak, akik fizettek is nekik. A csalók hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolvány felmutatása nélkül a helyi közösség nevében gyűjtenek adományokat. Az illetékesek felhívják a figyelmet, hogy ilyen esetekben kérjék a hivatalos, pecséttel ellátott azonosító igazolványt, vagy a csalót azonnal jelentsék fel a rendőrségen.

A Pannon Televízió híradása óta több személy is jelentkezett, hogy megkárosították. A Közügyekben arról beszélt Nágel János ügyvéd, hogy ilyen esetben legcélszerűbb, ha a helyi közösség tesz feljelentést az ismeretlen elkövetők ellen: „Azt is kell tudni, hogy a kis értékű csalás esetében az ügyészség nem üldözi hivatalból a tetteseket. Ez sajnos azt jelentené, hogy ilyen esetekben magánvád alapján történhetne meg a bűnüldözés, az pedig azt jelenti, hogy a polgárnak saját magának kellene összeállítani a vádiratot, saját magának kellene azt képviselni, vagy valakit angazsálni és viselni ennek a költségeit. Itt, ha összevetjük a lehetséges költségeket meg a komplikációkat, akkor én azt mondanám, hogy ebben az esetben külön-külön a károsult polgárok részéről nem érdemes, nem kifizetődő bűnvádi eljárásba bocsátkozni. Én azt mondanám, hogy a helyi közösség szintjén gyűjtsék össze ezeknek a polgároknak az adatait, az aláírását és utána egységesen a helyi közösség az ő nevükben adjon be egy büntető feljelentést az illetékes szabadkai rendőrségen vagy az ügyészségen.”

Szabadka
Zorka HK
csalók

Most

Népszerű

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.