Ugrás a tartalomra

A leghumánusabb országok közé sorolták Szerbiát

2023.04.14
10:52
Forrás
Szerbiai RTV
Egy felmérés szerint a 27. helyet foglalja el egy világlistán, amely a karitatív akciók és a polgárok jótékonysági aktivitását jegyzi.

Tavaly mintegy 4000 emberbaráti akció keretében összesen 42 millió euró értékben gyűlt össze adomány. A Szerbiai Vöröskeresztet is évente csaknem félmillió ember segíti. Azonban nemcsak pénzt lehet adományozni a rászorulóknak, hanem ruhaneműt, tisztálkodási szereket és élelmiszert is.

Szerbiában az elmúlt két évben 140 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze és osztottak szét. A közösségi oldalaknak köszönhetően az adományozás egyszerűbbé vált. Azonban gyakran hiányoznak az önkéntesek, ezért május 8-ára, azaz a Vöröskereszt napjára várják az új jelentkezőket, ugyanis a szervezetnek jelenleg 40 ezer bejegyzett önkéntese van, amit bővíteni szeretnének.

Szerbia
humánus
segély

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.