Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A legkisebbeket is segíti a magyarkanizsai Vöröskereszt

2019-09-13
18:13
2019-09-13
18:29
Forrás
Pannon RTV
Tanszer- és a rajzcsomagokat oszt ki a rászoruló gyermekeknek a magyarkanizsai Vöröskereszt. Pénteken délután a horgosi családok kapták kézhez a sokak számára nagy segítséget jelentő csomagokat.

A magyarkanizsai Vöröskereszt 150 tanszercsomagot állított össze az általános iskolás diákok és 26 rajzcsomagot az iskola-előkészítős óvodások részére. Pénteken a horgosi Ifjúsági Otthonban 56 csomagot osztottak ki. A horgosi Pataki Rudolf nagyon örült a tanszereknek: „Használni fogom a ceruzákat, mert a tanító néni mindig mondja, hogy mindig legalább három kifaragott ceruzát kell hozni, de a filctollak tetszenek a legjobban.”
 

A tanszercsomag egyebek mellett ceruzákat, füzeteket, zsírkrétákat is tartalmaz. Szalma Katica negyedik osztályos fiát kísérte el: „Segítségnek jól jött, mert mindig kell a gyereknek az iskolába valami. Van amikor, kapnak, van amikor nem, de nagy segítség ez a szülőknek, felőlem az.”

A Vöröskereszt munkatársainak egyik legfontosabb küldetése a rászoruló családok megsegítése - mondta Hodik Erzsébet, a szervezet elnöke: „Minden iskolában a legjobban rászorulók megkapják ezt a tanszercsomagot. Ezzel tulajdonképpen a szülőket támogatjuk, mert attól függetlenül, hogy hány gyerek van egy családba, egy rászoruló család egy tanszercsomagot kap. Ebben rajzblokkok, füzetek, színesek, ceruzák, radír és vonalzó van és ezt a családban majd a gyerekeknek szétosztják, mi ezzel támogatjuk őket.”

A rászoruló családok listáját a Vöröskereszt szociális bizottsága állította össze a Magyarkanizsai Szociális Központ és a pedagógusok ajánlása lapján. Csikós László, szociális védelemmel megbízott tanácstag: „Most itt Horgoson vagyunk, Horgos egy specifikus környezet, itt vannak a családok a gyermekeikkel. A gyermekek csintalankodnak és egyre várják, hogy birtokukba vehessék ezt a kis szerény ajándékot. Természetesen megpróbáljuk a gyerekeket bevonzani, pont itt Horgoson, az iskolába különféle dolgokkal. Az előző évben például ingyen ebédet, uzsonnát kaptak.”

Az elkövetkező napokban a környező településeken is kiosztják az iskolakezdéshez szükséges felszerelést a rászoruló gyermekeknek.

Vöröskereszt
Magyarkanizsa
tanszercsomag
rajzcsomag
Csikós László
Hodik Erzsébet
Horgos

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.