Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Legyen lehetőség helyben felvenni a védőoltást

2021.05.04
11:40
2021.05.04
18:04
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepek elmúlásával újra nagy üzemben oltanak Szerbiában. Előzetes bejelentkezéssel és anélkül is felvehető a koronavírus elleni vakcina. Horgoson is folytatták az immunizációt.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Regisztráció nélkül is megkaphatták a koronavírus elleni védőoltást a településen. A helyiek éltek is a lehetőséggel, az első, illetve a második adag vakcinát többen felvették a határmenti faluban.

A horgosi egészségházban második alkalommal szervezték meg az oltást. A helyiek éltek a lehetőséggel, többen is várakoztak az oltópont előtt, hiszen sokukat megviselte az elmúlt több mint egy év, főképp a bezártság.

Dobák Mónika, Horgos: „Nekem nagyon nehéz, két gyermekem van, otthon voltunk, állandóan bezárva, tehát nekem nagyon nehéz volt.”

Dobák Attila elsősorban környezete és saját egészségének megőrzése miatt döntött a védőoltás mellett. A kínai oltóanyag második dózisát vette fel Horgoson.

Dobák Attila, Horgos: „Végül is mindegy volt, hogy melyiket veszem fel, amelyik éppen elérhető volt. Azért, hogyha nem muszáj, akkor ne legyünk betegek, hogy ne vigyük tovább, hogy ne kerüljünk kórházba. Nem tudjuk, hogy átment-e rajtunk ez a betegség, a lényeg, hogy ne kerüljünk kórházba emiatt.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A jelentkezőknek a megérkezést követően egy lázmérésen és egy vérnyomásmérésen kell átesniük, majd egy orvosi vizsgálat következik.

Dr. Nagy Izabella, általános orvos, Horgos: „Vegyes a korosztály. 18 éves kortól egészen 80 és 80 pluszig jelentkeznek. Főleg az idősebbek, azért ők vannak túlsúlyban, a 65 év felettiek, de jelentkeznek fiatalok is. A legfiatalabb 18 éves volt itt, Horgoson.”

Az illetékesek elmondták, hogy igény mutatkozott arra, hogy a horgosiaknak is lehetőségük legyen helyben felvenni a védőoltást.

Dr. Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „A mai napra 100 védőoltást készítettünk el, a polgárok nagy mértékben, tehát 99 százalékban a Sinopharm védőoltást igényelik, úgyhogy valószínű, hogy ez a védőoltás lesz a legkelendőbb ma.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A polgárok az elmúlt hetekben a helyi közösség épületében iratkozhattak fel, hogy igényelni szeretnék a védőoltást. Közel 80 lakos jelentkezett.

Tóth Zoltán, tanácselnök, Horgos HK: „Volt egy ilyen akció már az Egészségházban, és folyamatosan érkeztek az oltásra jelentkezők. Személy szerint én azért tartom fontosnak, mert megvéd bennünket a súlyosabb következményektől, valamint szabadabban tudunk majd utazni az elkövetkezőkben.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa községben eddig több mint 5000 polgár vette fel az első adag védőoltást, valamint 3600 polgár már a második adagot is megkapta. A községben tehát az érdeklődés folyamatos.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy nem fog az oltakozási kedv csökkenni, az egészségügyi dolgozók kitartanak és állják a sarat, nagyon jól végzik a munkájukat. Másrészről pedig az önkormányzat mindent megtesz, hogy végre valahára a normalizált helyzetet a mindennapjainkban is érezzük.”

A magyarkanizsai Egészségházban egyébként egész héten elérhetőek a szabad védőoltások, valamint Horgoson is terveznek még egy napot, amikor bejelentkezés nélkül oltanak.

Horgos
Dr. Gyólay Karolina
igazgató
Egészségház
Magyarkanizsa

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű