Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lesznek karácsonykor katolikus szentmisék

2020.12.17
12:32
2020.12.17
16:31
Forrás
Pannon RTV
Msgr. Slavko Večerin szabadkai megyéspüspök elmondta, idén karácsonykor nem három, hanem négy szentmisét tarthatnak, amennyiben időközben a szerbiai válságstáb nem javasol szigorúbb korlátozásokat a mostaniaknál.

A szabadkai egyházmegyében lesznek katolikus szentmisék a karácsonyi ünnepekben is, amennyiben addig nem hoz új rendelkezéseket a szerbiai válságstáb - mondta mai sajtótájékoztatóján Slavko Večerin megyéspüspök. A napokban a plébánosokhoz eljuttatják a Vatikánból érkezett meghatalmazásokat, melyek alapján az eddigi gyakorlattól eltérően nem három, hanem négy szentmisét is tarthatnak karácsonykor.

Pannon RTV

Msgr. Slavko Večerin, szabadkai megyéspüspök: „A misék egyelőre nem lesznek megszüntetve. Csak bátorítom a plébánosokat meg a többi hívőt, hogy imádkozzanak, hogy a karácsony megünneplése legyen igazán fontos. Összpontosítsunk arra, ami szükséges erre az ünneplésre, az, hogy megünnepeljük Jézus születését.”

karácsony
szentmise
katolikus
msgr. Slavko Večerin

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.