Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Rade Prelic

Lončar: Nem bíztatóak az éjszakai adatok

2020-07-11
11:25
2020-07-11
12:41
Forrás
Szerbiai RTV
Amíg az emberek nem tartják be az előírásokat, nem várható a járványhelyzet javulása - jelentette ki Zlatibor Lončar a Szerbiai RTV vendégeként.

Az egészségügyi miniszter kiemelte, hogy az elmúlt éjszaka során csak Belgrádban 3 185 koronavírus gyanús személyt vizsgáltak meg az orvosok. Ebből 270 beteg szorul kórházi kezelésre. Már két napja a belgrádi betegeket Mladenovacra, Požarevacra, Čačakra és Šabacra kell szállítanunk, mert a fővárosban a kórházak már megteltek - emelte ki Lončar. Hozzátette: remélem, hogy ezeknek az adatoknak a tudatában az emberek rádöbbennek a helyzet súlyosságára és megtesznek mindent a fertőzés elkerülése érdekében, vagyis betartják az intézkedéseket. Az egészségügyi miniszter arra is kitért, hogy a belgrádi Štark Arénában kialakított ideiglenes covid-kórház mellett Kragujevacon és Nišben is ilyen létesítményeket alakítanak ki a napokban. Az egészségügyi tárca vezetője kiemelte, amíg az emberek nem tartják be az előírásokat, nem várható a járványhelyzet javulása.

A szakemberek szerint még mindig nem lehet tudni, hogy mikor stabilizálódik a járványhelyzet

A koronavírus továbbra is meglepi és kihívások elé állítja a szakembereket, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor stabilizálódik a helyzet - hangzott el tegnap a Szerbiai RTV műsorában. A beszélgetés vendégei a szerbiai válságstáb tagjai voltak, akik elmondták, rosszabb a helyzet, mint áprilisban volt, leginkább Belgrádban. A férőhelyek csaknem teljesen megteltek. Dr. Predrag Kon járványügyi szakember szerint az új esetek legtöbbje koncerteken, lakodalmakban, nagy családi összejöveteleken és hasonló tömegrendezvényeken fertőződött meg. Hozzátette, hogy ugyan reménykedtek abban, hogy a meleg időjárás és a tartós napsütés negatívan befolyásolja majd vírus terjedését, bebizonyosodott, hogy ez nem így van. A belgrádi Sürgősségi Központban naponta 500-600 pácienst vizsgálnak meg, a haláleseteket tekintve továbbra is Novi Pazarban, Sjenicában és Tutinban a legrosszabb a helyzet.

Zlatibor Lončar
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.