Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Lončar: Ott alakulnak ki gócpontok, ahol nem tartják be a rendelkezéseket

2020.05.26
15:14
2020.05.26
15:22
Forrás
Szerbiai RTV
Az egészségügyi miniszter elmondta, ilyen gócok Vranjeban, Leskovacon és Smederevóban alakultak ki, ugyanakkor a helyzetet ellenőrzésük alatt tartják a járványügyi hatóságok - tette hozzá.

Azokon a helyeken alakulnak ki koronavírus-gócpontok Szerbiában, ahol nem tartják be az ajánlott rendelkezéseket - jelentette ki Zlatibor Lončar. Leszögezte, nem szabad elengednünk magunkat, a zárt térben való maszkhordás, a távolságtartás és a rendszeres kézmosás továbbra is kulcsfontosságú. Goran Stevanović, a Szerbiai Klinikai Központ fertőzőosztályának igazgatója elmondta, a legsúlyosabb betegeket átvették a Pancsovai Közkórháztól, és más belgrádi kórházaktól is, így azok folytathatják a korábbi munkájukat. Leszögezte, Szerbia a járvány végéhez közeledik, ugyanakkor még mindig fegyelemre van szükség.

koronavírus
gócpont
Zlatibor Lončar

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.