Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Lončar: Szerbiában két óra alatt ki lehet mutatni a vírus jelenlétét

2020-01-26
10:26
2020-01-26
16:35
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Fennállt a gyanú, hogy egy Kínából Szerbiába érkezett személy koronavírussal fertőződött meg, azonban a tesztelés után kiderült, hogy csupán légúti fertőzése van - jelentette be Zlatibor Lončar.

A szerb egészségügyi miniszter ismét felhívta a figyelmet arra a telefonszámra, ami tegnap óta él. 064/8945-235-ös számot azért hozták létre, hogy bárki, aki Kínából érkezik és a koronavírus tüneteit tapasztalja magán, jelentkezzen, és rögtön segítséget tudnak nyújtani az egészségügyi szervek. A betegség egyébként rossz közérzettel, torokfájással és köhögéssel kezdődik, tehát hasonlít az influenzához - mondta a tárcavezető.

Zlatibor Lončar, egészségügyi miniszter, Szerbia: „Vannak reagenseink nemcsak egy típusú koronavírusra, hanem négy típusra. Ezekkel két órán belül meg tudjuk határozni, hogy jelen van-e a betegség a páciensnél vagy sem. Tehát megvan az összes szükséges felszerelés, készen állunk arra is, hogy elkülönítsük az adott egyént, és a szakembereink is készen állnak, akik 24 órás szolgálatban vannak, összehangolva a többi illetékes szervvel.”

Zlatibor Lončar
koronavírus
fertőzött

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.
15:21, Frissítve: 17:08

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.