Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Madarakat és fákat ünnepeltek Óbecsén

2022.05.10
16:43
2022.05.10
16:56
Forrás
Pannon RTV
Május 10-e a madarak és a fák, azaz a természet és az élővilág védelmének napja. Óbecsén az Ökobecse Polgári Egyesület szervezésében az Erdőtelepítők Parkjában emlékeztek meg erről a napról.

Fülemüle énekétől hangos mostanság az óbecsei Erdőtelepítők Parkja. Róluk és a többi itt előforduló madárról is beszélt közép- és általános iskolás diákoknak Buzogány Tibor ornitológus.

Gödöllei Bence kedvet is kapott a fészekkészítéshez. „Szüleimmel már kiskorom óta mindig építettünk kis házat, az iskolában is volt hasonló feladat, illetve tettünk ki a fecskéknek eledelt és hasonlók.”

Pannon RTV/Rácz László

Etetni már nem kell a madarakat, de fészekrakó odúkat és fészkeket még ki lehet helyezni. Buzogány Tibor hozott is mutatóba ilyen odúkat.

Buzogány Tibor, elnök, Upupa Epops Madár- és Természetvédelmi Egyesület, Péterréve: „Mindenki barkácsolhat ilyen vagy hasonló fészekodút, kicsit meg van késve, de még nem teljesen. Sőt, fecskefészkeket is lehet fölrakni, olyan helyre, ahol már van fecskefészek vagy a közvetlen közelben.”

Pannon RTV/Rácz László

A programot az Ökobecse Polgári Egyesület szervezte, amely korábban madáretetőket és madárodúkat is kihelyezett a parkban, amelyet sokan a város tüdejének tartanak.

Kis Zoltán, elnök, Ökobecse Polgári Egyesület, Óbecse: „Itt 50 éve kezdték el a fák telepítését, olyan 100 fajta fa és bokor van a parkban. A madárfajok száma 30 körül van, vannak olyanok, amelyek itt élnek, de vannak olyanok is, amelyek ide jönnek megpihenni vagy pedig felfrissülni és mennek tovább.”

A programon az Óbecsei Gimnázium és a Zdravko Gložanski Általános Iskola egy-egy osztálya vett részt.

Óbecse
madár
fa
természetvédelem

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.