Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Magyar Szó és a Hét Nap is tartományi támogatásban részesült

2022.02.10
16:12
2022.02.10
16:32
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Kormány 390 millió dinárral támogatja a nemzeti közösségek nyomtatott sajtóit. Ez 25 százalékkal több mint az előző évben. Összesen 9 kiadó 22 kiadványa részesült támogatásban. Köztük van a Magyar Szó és a Hét Nap is.

A szerződéseket ma délelőtt írták alá Újvidéken.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Magyar Szó a vajdasági magyarság egyetlen napilapja. Az idei 132 millió dináros támogatásból az anyalap, a Képes Ifjúság, a Jó Pajtás és a Mézeskalács rendszeres megjelenését tudják biztosítani. Hamarosan a telepi városrészbe költöztetik a nyomdájukat Újvidéken.

Ökrész Rozália, Magyar Szó igazgatója: „Miután ki fogunk költözni, nem holnap lesz ez, de a közeljövőben, székházunkban új, magyar előjelű tereket alakítunk ki, ez pedig a magyar iskoláskor előtti intézmények, tehát bölcsőde, óvoda, azonkívül egy konferenciatermet, és úgy hiszem, hogy Újvidék és az össz vajdasági magyarság örömére egy eladó helyet, ahol magyar könyveket, magyar lapokat lehet majd vásárolni.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Hét Nap idén 38 millió dinár támogatást kapott a tartományi titkárságtól.

László Edit, a Hét Nap igazgatója: „A tartományi támogatás számunkra létkérdés, úgy mondanám, az összes olyan alapköltséget abból fedezzük, a nyomdaköltséget, személyi és irodai kiadásokat, amik a cég alapműködéséhez, a lap működéséhez szükségesek.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A szerződéseket Dragana Milošević tartományi tájékoztatási titkár nyújtotta át.

„Ez nagyon fontos, nem csak a nyilvánosság tájékoztatása, az objektivitás és az igazságosság miatt, amiről beszélünk, amikor a médiáról van szó. Nagyon fontos, mert valójában ezzel erősítünk minden közösséget Vajdaság Autonóm Tartomány területén.”

A támogatás összege 2016 óta mintegy 130 millió dinárral növekedett. A jelenlegi 390 milliós összeget a következő években szeretnék tovább növelni, hangzott el az eseményen.

tartományi támogatás
tartományi kormány
Magyar Szó
Hét Nap
Ökrész Rozália
László Edit

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű