Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Magyar Szó és a Hét Nap is tartományi támogatásban részesült

2022.02.10
16:12
2022.02.10
16:32
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Kormány 390 millió dinárral támogatja a nemzeti közösségek nyomtatott sajtóit. Ez 25 százalékkal több mint az előző évben. Összesen 9 kiadó 22 kiadványa részesült támogatásban. Köztük van a Magyar Szó és a Hét Nap is.

A szerződéseket ma délelőtt írták alá Újvidéken.

A Magyar Szó a vajdasági magyarság egyetlen napilapja. Az idei 132 millió dináros támogatásból az anyalap, a Képes Ifjúság, a Jó Pajtás és a Mézeskalács rendszeres megjelenését tudják biztosítani. Hamarosan a telepi városrészbe költöztetik a nyomdájukat Újvidéken.

Ökrész Rozália, Magyar Szó igazgatója: „Miután ki fogunk költözni, nem holnap lesz ez, de a közeljövőben, székházunkban új, magyar előjelű tereket alakítunk ki, ez pedig a magyar iskoláskor előtti intézmények, tehát bölcsőde, óvoda, azonkívül egy konferenciatermet, és úgy hiszem, hogy Újvidék és az össz vajdasági magyarság örömére egy eladó helyet, ahol magyar könyveket, magyar lapokat lehet majd vásárolni.”

A Hét Nap idén 38 millió dinár támogatást kapott a tartományi titkárságtól.

László Edit, a Hét Nap igazgatója: „A tartományi támogatás számunkra létkérdés, úgy mondanám, az összes olyan alapköltséget abból fedezzük, a nyomdaköltséget, személyi és irodai kiadásokat, amik a cég alapműködéséhez, a lap működéséhez szükségesek.”

A szerződéseket Dragana Milošević tartományi tájékoztatási titkár nyújtotta át.

„Ez nagyon fontos, nem csak a nyilvánosság tájékoztatása, az objektivitás és az igazságosság miatt, amiről beszélünk, amikor a médiáról van szó. Nagyon fontos, mert valójában ezzel erősítünk minden közösséget Vajdaság Autonóm Tartomány területén.”

A támogatás összege 2016 óta mintegy 130 millió dinárral növekedett. A jelenlegi 390 milliós összeget a következő években szeretnék tovább növelni, hangzott el az eseményen.

tartományi támogatás
tartományi kormány
Magyar Szó
Hét Nap
Ökrész Rozália
László Edit

Most

17:54, Frissítve: 18:01

Kórházba szállították Ferenc pápát

Korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát – jelentette be a vatikáni szóvivő. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.
17:19

Pályázat női vállalkozóknak

Idén is támogatja a női vállalkozókat a Tartományi Kormány. Az érintettek gépek és felszerelések vásárlására, számítógépekre, szoftverekre, valamint innovációs, digitalizációs fejlesztésre is kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.
17:01

Az IFRC és a WHO budapesti központját is bővítik

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját - jelentette be a Genfben tárgyaló magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.