Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Magyarországra látogathat Ferenc pápa

2020-02-14
14:07
Forrás
MTI
Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus alkalmából Áder János magyar köztársasági elnök.

Az államfőt ma négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban. Áder János a magyar közmédiának nyilatkozva elmondta: azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő eukarisztikus világkongresszuson. Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is. A köztársasági elnök megerősítette a meghívást Pietro Parolin szentszéki államtitkárnál történt megbeszélésén is.

Ferenc pápa
Áder János
audiencia

Most

20:40, Frissítve: 20:51

Fásítsunk, zöldítsünk otthon is!

A szokatlanul enyhe februári időjárás miatt már most javában zajlik a munka az észak-bácskai határban és a homokvidéki gyümölcsösökben és szőlőskertekben is.
19:37

Elődöntős Đoković a dubaji tenisztornán

A világelső Novak Đoković két sima játszmában, 6:2, 6:2-re megverte az orosz Karen Hacsanovot a dubaji keménypályás ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében, és ezzel bejutott az elődöntőbe.

Népszerű