Ugrás a tartalomra

Majdnem teljes kapacitással működik az újvidéki Covid-kórház

2021.10.13
14:26
2021.10.13
20:56
Forrás
Pannon RTV
Nem csillapodik a járványügyi helyzet a tartományban: már hetek óta ebbe az intézménybe szállítják a súlyos tünetekkel rendelkező vajdasági, és környékbeli fertőzötteket.

A 616 férőhelyes intézményben jelenleg 504 beteget kezelnek, közülük 39-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Velibor Čabarkapa, a covid-kórház igazgatója kiemelte:

„Azonnal egy felhívással kezdenék, ne gondolkozzunk, amikor az oltásról van szó, hanem a lehető leghamarabb vegyük fel a vakcinát. Azokról beszélek, akik ezt eddig még nem tették meg, mert gyakorlatilag mindazon intézkedések mellett, amelyeket már ismerünk, mint az egyéni védőeszközök, maszk, távolságtartás és így tovább, az oltás a fő fegyverünk a fertőzés elleni küzdelemben. A kórházi betegek körében a legnagyobb számban azok vannak, akik nincsenek beoltva, jóval kisebb számban azok, akik már felvették a vakcinát, többnyire azok, akik megkapták az első adagot, de még nem érkeztek felvenni másodikat.”

Velibor Čabarkapával Újvidéken készítettünk interjút, a teljes beszélgetést a Közügyekben láthatták.

újvidéki Covid kórház
Velibor Čabarkapa
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.