Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Majdnem teljes kapacitással működik az újvidéki Covid-kórház

2021.10.13
14:26
2021.10.13
20:56
Forrás
Pannon RTV
Nem csillapodik a járványügyi helyzet a tartományban: már hetek óta ebbe az intézménybe szállítják a súlyos tünetekkel rendelkező vajdasági, és környékbeli fertőzötteket.

A 616 férőhelyes intézményben jelenleg 504 beteget kezelnek, közülük 39-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Velibor Čabarkapa, a covid-kórház igazgatója kiemelte:

„Azonnal egy felhívással kezdenék, ne gondolkozzunk, amikor az oltásról van szó, hanem a lehető leghamarabb vegyük fel a vakcinát. Azokról beszélek, akik ezt eddig még nem tették meg, mert gyakorlatilag mindazon intézkedések mellett, amelyeket már ismerünk, mint az egyéni védőeszközök, maszk, távolságtartás és így tovább, az oltás a fő fegyverünk a fertőzés elleni küzdelemben. A kórházi betegek körében a legnagyobb számban azok vannak, akik nincsenek beoltva, jóval kisebb számban azok, akik már felvették a vakcinát, többnyire azok, akik megkapták az első adagot, de még nem érkeztek felvenni másodikat.”

Pannon RTV

Velibor Čabarkapával Újvidéken készítettünk interjút, a teljes beszélgetést a Közügyekben láthatták.

újvidéki Covid kórház
Velibor Čabarkapa
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.