Ugrás a tartalomra

Már kettős vírusfertőzések is vannak Szerbiában

2023.02.22
15:59
Forrás
B92
Belgrádban öt esetben igazolódott be, hogy a beteg egyszerre influenzás és koronavírusos - jelenti a Batut Közegészségügyi Intézet.

Adataik szerint február második hetében csaknem 13 és félezer influenzaszerű megbetegedést regisztráltak országszerte. A leginkább érintettek a gyerekek voltak, elsősorban a 4 év alatti, majd pedig az 5 és 14 év közötti korosztály.

A Batut azt is közölte, hogy az országban nincs olyan körzet, ahol ne igazolták volna az influenzafertőzést.

Batut Közegészségügyi Intézet
koronavírus
influenza

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.