Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ministarstvo privrede/Dušan Mićić

Mától igényelhetők az üdülési utalványok Szerbiában

2023.01.04
11:11
2023.01.04
17:33
Forrás
Pannon RTV
Belföldön kirándulna vagy üdülne a 2023-as évben? Itt a lehetőség! Százezer üdülési utalvány kerül kiosztásra.

Az utazási utalványokat a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a szociális vagy gondozási segélyre jogosultak, a havi 70 ezer dinárt meg nem haladó jövedelemmel rendelkező munkavállalók, a katonai rokkantak, a mezőgazdasági gazdasággal rendelkezők és az egyetemi hallgatók kaphatják meg. Idén pedig első alkalommal a 65 év feletti, nyugdíjra nem jogosult személyek is igényelhetik a támogatást.

A polgárok számára százezer utalványt osztanak ki, amelyeknek egyenkénti érteke 5000 dinár. A lakosok megközelítőleg 3000 vendéglátóhely kínálatából válogathatnak, amelyeket a www.vaucerisrbija.com oldalán tudnak megtekinteni. Kiválaszthatják a körzetet, ahol szívesen üdülnének, egyetlen feltétellel, hogy nem választhatják azt községet, ahol élnek. Ezután felveszik a kapcsolatot a választott szállásadóval, aki előszámla küldésével biztosítja a foglalásukat. Ezután az utalvány igényléséhez tartozó online űrlap kitöltése következik, ahol a személyes adatok után bejelölik, hogy melyik igénylő kategóriába tartoznak. Ezt követően a jelentkezők a munkahelyükről vagy más intézményből származó igazolással bizonyítják, hogy jogosultak az utalványok igénylésére. Ezt a három dokumentumot kinyomtatva a Szerbiai Posta kirendeltségeiben adhatják át.

Dunja Đenić, idegenforgalmi segédminiszter, Szerbia: „Az előzetes adatok alapján azt mondhatom, hogy a vendéglátósok rendkívül elégedettek. Az előző évben, 2022-ben nagyon jó idegenforgalmi idénnyel büszkélkedhettünk. Nyugodtan kijelenthetjük, ha szerbiai turizmusról beszélünk, a tavalyi rekordév lett a korábbi 2019-es rekordhoz képest is. Ami a szilveszteri ünnepeket illeti, a turisztikai eredmények szerint 30-án, 31-én és elsején több mint 40.000 ezer turista látogatott el hozzánk.”

A legkedveltebb utazási helyek közé tartozik Zlatibor, Sokobanja, Vrnjačka banja, Prolom banja, Tara, Divčibare, és természetesen az év minden szakában tömegeket vonzó Kopaonik. Az üdülési utalványok 2023. november 20-ig használhatók fel.

üdülési utalvány

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű