Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Mától lehet felvenni az influenza elleni védőoltást

2021.10.11
13:42
2021.10.11
17:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Torlak Intézet vakcinájával oltanak, egyelőre 100 ezer adag áll rendelkezésre.

A veszélyeztetett csoportnak ajánlják, főként a krónikus szív- és tüdőbetegeknek, valamint a daganatos elváltozásban, illetve az immunrendszeri megbetegedésekben szenvedőknek.

Verica Jovanović, a Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója kiemelte, az influenzavírus elleni védelem nagy jelentőséggel bír, tekintettel a szövődményekre, amelyek akkor fordulhatnak elő, amikor egyszerre fertőződik meg a szervezet influenza- és koronavírussal.

A szakember hozzátette, a legújabb kutatások szerint egyidejűleg is felvehető a koronavírus elleni és az influenza elleni oltás, az egyiket az egyik karba, a másikat pedig a másik karba kell beadni.

influenza elleni védőoltás
Torlak Intézet

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű