Ugrás a tartalomra
Pixabay/Wengen

Mától tilos a belépés Bulgáriába a Szerbiából érkezők számára

2021.09.16
14:15
2021.09.16
18:02
Forrás
Közlemény
Bulgária az aktuális járványhelyzet miatt vörös listára helyezte Szerbiát.

Ez azt jelenti, hogy csak azok a Szerbiából érkezők léphetnek be Bulgáriába, akik a következő kivételezett csoportok egyikébe tartoznak: az országban tanuló diákok, egyetemisták, ingázó munkások, akik naponta, vagy hetente legalább egyszer hazautaznak a szomszédos országokba, nemzetközi áruszállításban dolgozó sofőrök, légi és vízi közlekedésben dolgozók, valamint az átutazók. Nekik nincs szükségük semmilyen covid-dokumentum felmutatására a belépéshez.

A bolgár állampolgárok és családtagjaik, valamint az uniós állampolgárok is a kivételezett csoportokhoz tartoznak. Nekik azonban védettségi igazolással vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük, ellenkező esetben 10 napos karantén vár rájuk.

A lista nem teljes, a beutazási szabályok résztelesen Szerbia Külügyminisztériumának honlapján olvashatók.

Bulgária
vörös lista
koronavírus
határátlépés

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.