Ugrás a tartalomra

Meddig tarthat a forróság?

2023.07.16
13:40
2023.07.16
15:35
Forrás
Pannon RTV
Az előrejelzések szerint péntektől várható némi enyhülés.

Tombol a kánikula országszerte, ami még az egészséges szervezetet is megviseli. A hőség általában 10 és 16 óra között a legelviselhetetlenebb, ilyenkor javasolt árnyékban, hűvösben tartózkodni. És messze még a vége: csak jövő hétvégén várható enyhülés.

Vizet inni, minél többet - javasolják ilyenkor a szakemberek. Érdemes kerülni az alkoholos röviditalokat, ezek ugyanis fokozhatják a kiszáradást. Tartsunk magunknál vizet, lehetőleg kora reggel vásároljunk, és figyeljünk oda magunkra.

Az újvidéki strand hűsítő menedék az újvidéki lakosok számára. A felfrissülni vágyók a fák árnyékában pihenve, vagy a kávézókban üldögélve, egy hideg ital mellett élvezhetik a nyarat. „Itt töltjük az időt a strandon, mert ez Újvidék számára egy igazi menedékhely. Gyakorlatilag egy erdőben található strandunk van, csodásan árnyékos minden oldalról. Aztán hazamész, bezárkózol, bekapcsolod a légkondicionálót, és minden remek.”

„Figyelembe véve, hogy már eléggé idős vagyok, kicsit levertnek érzem magam. Viszont azt látom, hogy a kisbabák is ki vannak merülve. Ezért is gondolom úgy, hogy mindannyiunkra hat ez a magas hőmérséklet.”

„A nagy meleg néha zavar, de általában jól viselem. Szeretem a nyarat, ez a kedvenc évszakom, szóval jól van ez így.”

A következő napokban is nagyon meleg időre számíthatunk térségünkben. Szerdától a délutáni órákban ugyan kisebb záporok, zivatarok is kialakulhatnak, a hőmérséklet mégsem csökken jelentősen. Péntektől várható majd némi enyhülés.

hőség
kánikula
nyár
hőmérséklet
strand
Újvidék

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.