Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Médiaszakembereket képeznek Budapesten

2022.07.15
17:55
2022.07.15
19:59
Forrás
Pannon RTV
Diplomaosztó ünnepséget tartottak Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika téri campusán. Az ünnepségen a Pannon RTV két munkatársa is részt vett.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem több szakon is továbbképzést biztosít azok számára, akik a meglévő tudásukat szeretnék tovább fejleszteni, bővíteni. Ezen szakok közt került meghirdetésre a Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő szak.

Dr. Bartóki-Gönczy Balázs, szakfelelős: „Ennek érdekében a képzést három tárgycsoport köré szerveztük. Az első nyilvánvalóan bizonyos elméleti tudások átadása, ami fontos. A második, és ez a nagyobbik kör, ez a gyakorlati tárgyak átadása. Ugye ebben partnerünk az MTVA, aki a gyakorlati helyszíneket biztosítja. Vágási ismeretek, szerkesztés a gyakorlatban, operatőri ismeretek, ezek képezik ezt a tárgycsoportot és végül hangsúlyt helyezünk az egyéni készségek fejlesztésére is.”

Az említett képzésen a Pannon RTV két munkatárasa, Vajda Sára és Pethő Attila is részt vett, akik a mai napon átvehették diplomájukat. Az egyéves képzés során kéthetente 2 napot kellett Budapesten tölteniük.

Vajda Sára, szerkesztő-riporter: „A képzés során betekintést nyerhettünk az MTVA működésébe is és ez is egy nagy pozitívum, mivel nem mindennap találkozik az ember olyan riporterekkel, illetve háttér információkkal, amiket mi ott megtapasztaltunk, megismertünk és ez is egy pozitív számomra, hogy betekintést nyerhettem egy nagyobb médiaház működésébe.”

Pethő Attila szintén nagyon pozitív tapasztalatokkal és élményékkel gazdagodott a képzés során. „Ez a képzés ismételten megerősítette bennem, hogy mennyire jó érzés szerbiai magyarnak lenni és ezt a legpozitívabb értelemben gondolom. Az eddig szerzett tudásomat sikerült új dolgokkal kiegészíteni, szakmai többletet tudott adni nekem ez a képzés, illetve új társaságot, új barátokat is tudtam szerezni.”

A továbbképzés célja, olyan médiaszakemberek képzése, akik megtapasztalhatják, milyen egy stúdióban a munka.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Budapest

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.