Ugrás a tartalomra

Médiatalálkozó Temerinben

2023.07.16
07:41
2023.07.16
16:46
Forrás
Pannon RTV
Médiatalálkozót tartottak Temerinben. Az esemény az Illés-napi rendezvénysorozat egyik szombati felvezetője volt, aminek a tájház adott otthont.

Az esemény a temerini származású vagy Temerinhez kötődő újságírók, szerkesztők, operatőrök, vágók, hangtechnikusok és publicisták találkozója, melynek célja az ismerkedés, az eszmecsere és az ismeretbővítés. A panelbeszélgetés vezértémája a fotózás volt.

Gergely József, újságíró, madarász, fotós: „Egy újság fotó nélkül, szó szerint képtelen. Képtelen átadni az üzenetet, a híreket az embereknek, mert csak a szöveg túl száraz lenne az olvasó számára, és nem hiába mondják, hogy sokszor egy fotó többet mond mint két oldal gépelt szöveg. A jó sajtófotónak fontos szerepe van a nyomtatott sajtóban, és most újabban az elektronikus médiában."

A találkozón megnyitották Varga Zoltán fotókiállítását, amely az Illés-napi hét alatt is megtekinthető lesz a tájház képtárában. A fotóriporter Temerin embereit, természetét és fontos eseményeit igyekszik megörökíteni.

„46 ezer fotóm van csak temerini témákról, temerini emberek, tájak, történések, események. Úgymond egy kicsit vásári lett szerintem, de ami fő, ami az utóbbi időben érdekel, az a vallás, portrék, színházi események, azokat próbáltam bemutatni."

Temerinben mintegy 60-an tevékenykednek a médiában - mondta Nagy Magdolna, a találkozó szervezője.

„Mivel rengetegen vagyunk Temerinben olyanok, akik Újvidék vagy akár a vonzásterületen a médiában dolgozunk, úgy gondoltuk, hogy kell egy ilyen alkalom évente legalább egyszer, amikor mi összejövünk, mikor magunkra figyelünk, amikor esetleg a magunk képzésével foglalkozunk vagy barátkozunk."

A panelbeszélgetés és a kiállítás mellett a találkozó idén is teret adott a kötetlen beszélgetésnek, ismerkedésnek és társalgásnak, erősítve a temerini közösséget.

médiatalálkozó
Temerin
tájház
Gergely József
Varga Zoltán
Nagy Magdolna

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.