Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Még idén 10 millió adag Sinopharm-vakcina készülhet el Szerbiában

2021.07.12
17:18
2021.07.12
17:40
Forrás
Pannon RTV
Egyetértési megállapodást írtak alá a Sinopharm oltóanyag-gyár belgrádi megépítéséről.
Fonet/Szerb Kormány

A szerződést Ana Brnabić szerb miniszterelnök, valamint Kína és az Egyesült Arab Emirátusok képviselője látta el kézjegyével. A szerb kormányfő szerint ez egy fontos nap nemcsak Szerbiának, hanem az egész régiónak. Azzal, hogy nálunk gyártják a vakcinát, az hozzáférhetőbb lesz a szomszédaink számára is. A koronavírus elleni küzdelem folytatódik Szerbiában, Európában és az egész világon - tette hozzá Brnabić. A cél, hogy az év végéig felépüljön a gyár, és már idén 10 millió adag kínai oltás készüljön el nálunk - mondta a miniszterelnök.

Fonet/Szerb Kormány

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez egy rendkívül fontos nap Szerbia számára, csakúgy mint az egész régió számára, mivel az oltóanyag itt lesz közel, könnyen elérhető lesz számunkra. Továbbá képesek és készek leszünk folytatni a harcot a koronavírus, a járvány ellen. Ez a harc folytatódik egész Szerbiában, Európában és az egész világon.”

Fonet/Szerb Kormány
Egyesült Arab Emírségek
Sinopharm
oltás
gyár
vakcina
Ana Brnabić

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű