Ugrás a tartalomra

Még lehet jelentkezni az MNT felsőoktatási ösztöndíjaira

2021.10.05
13:01
2021.10.05
17:26
Forrás
Pannon RTV
Október 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Tanács 2021-es évi felsőoktatási ösztöndíjpályázatának második felhívási körére, és november 15-ig a két Várady kiválósági pályázatra.

A felsőoktatási támogatás az alapképzést végző egyetemistáknak szól, akik először nyertek felvételt valamelyik évfolyamra - részletezte Jerasz Anikó. Az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke a Szabadkai Magyar Rádióban elmondta: 312 diák nyert ösztöndíjat az első körben, a mostani második kört pedig 88 ösztöndíjra hirdették meg. A Várady kiválósági ösztöndíj kapcsán az MNT illetékese kiemelte, hogy az egyik a mesterképzésre járóknak szól, itt idén 100 ösztöndíjat ítélnek oda. A másik Várady felhívásra pedig doktoranduszok jelentkezését várják, ahol 25 fiatal részesülhet ösztöndíjhitelben. A támogatásokat 10 hónapon keresztül kapják a nyertes pályázók. Újdonságnak számít, hogy idén a Várady kiválósági ösztöndíjra pályázhatnak azok is, akik olyan önkormányzatok területén élnek, ahol nem volt lehetőségük magyar nyelven befejezniük általános- és középiskolai tanulmányaikat.

Pannon RTV

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „19 önkormányzatot határoztunk meg, ahol nem volt a fiataloknak lehetőségük anyanyelvükön tanulni sem az általános iskolai, sem a középiskolai tanulmányaik során. Ők is pályázhatnak, amennyiben rendelkeznek egy ajánlólevéllel valamely történelmi egyház egyikétől, vagy pedig akár az önkormányzat területén működő civil, illetve kulturális egyesület valamelyikétől, amely azt bizonyítja, hogy ezek a fiatalok igenis aktív részesei a közösségnek.”

MNT
MNT felsőoktatási ösztöndíjpályázat
MNT felsőoktatási ösztöndíjprogram
Magyar Nemzeti Tanács
Jerasz Anikó

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.