Ugrás a tartalomra

Megalakult a Szabadkai Egyházmegye Tanácsosainak Testülete

2023.12.07
15:00
Forrás
Szabadkai Egyházmegye Sajtóirodája
A tagokat Fazekas Ferenc, szabadkai megyéspüspök nevezte ki, hitvallást és hűségesküt tettek, és egyben megtartották a testület alakuló ülését is.

Fazekas Ferenc megköszönte a testület tagjainak, hogy elfogadták a felelősségteljes szolgálatot. Hangsúlyozta, számít megtisztelő támogatásukra és széles körű közreműködésükre, majd ismertette az egyházmegye aktuális kihívásait és jelenlegi gondjait.

A Tanácsosok Testületének tagjai: ft. Šipek Željko, általános helynök, ft. dr. Ivanković Radak Ivica, bírósági helynök, ft. Štefković Mirko, vagyonkezelő, msgr. Beretić Stjepan, a székesegyház plébánosa, ft. Pósa László, az óbecsei Szent Antal-plébánia plébánosa, msgr. dr. Zapletán Géza, a szabadkai Jézus a Munkás-plébánia plébánosa, msgr. dr. Anišić Andrija, a szabadkai Szent Rókus-plébánia plébánosa, ft. Gutási Ákos, horgosi plébános, ft. dr. Szöllősi Tibor, temerini plébános, valamint ft. Zsúnyi Tibor, szenttamási plébános.

Szabadkai Egyházmegye
Fazekas Ferenc

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.