Ugrás a tartalomra
Dinovizija

Megemlékezés a Vihar akció évfordulóján Szabadkán

2021.07.31
19:42
Forrás
Pannon RTV
Megemlékezést tartottak a Vihar akció 26. évfordulójának alkalmából Szabadkán.

A Városháza dísztermében többek között felszólalt Stevan Bakić polgármester is. Az eseményt az Észak-bácskai Körzet Szerb Egyesületeinek Szövetsége szervezte. A Vihar hadművelet során mintegy 250 ezer szerbet üldöztek el szülőhelyéről, közel kétezer személy pedig életét vesztette vagy eltűnt.

Vihar hadművelet
Stevan Bakić
megemlékezés

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.