Ugrás a tartalomra
Tanjug

Megemlékeztek a Halyard-hadművelet 76. évfordulójáról

2020-09-26
13:51
2020-09-26
16:27
Forrás
Szerbiai RTV
A Gornji Milanovac közelében lévő Pranjani faluba érkezett Aleksandar Vučić szerb államfő, ahol megemlékeztek a szövetségesek ellenséges vonalak mögötti legnagyobb légihídjáról a II. világháborúban.

A 76 évvel ezelőtt, 1944 második felében lezajlott Halyard-hadműveletben több mint négyszáz szövetséges pilótát mentettek ki Szerbiából. A mai megemlékezésen résztvevők megkoszorúzták a történelmi esemény tiszteletére újonnan állított emlékhelyet.

Vučić újságírói kérdésre válaszolva beszélt a Szerbia és Koszovó közötti párbeszédről is. A szerb államfő elmondta, elhalasztják a szeptember 28-ra tervezett brüsszeli szakértői szintű egyeztetést a koronavírus-járvány miatt. 

Aleksandar Vučić szerb államfő: „Ami a tárgyalásokat illeti, mi készen állunk, és készek voltunk, függetlenül attól, hogy mások nem állnak készen a beszélgetésre. Velük ellentétben én nem játszhatom ezeket az egymást hibáztató játszmákat. De valaminek változnia kell az ő társadalmukban, hogy megértsék, hogy csak a kompromisszumos megoldás lehet a megoldás.”

Halyard-hadművelet
évforduló
megemlékezés
Aleksandar Vučić

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű