Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Megfeleződött egy hét alatt az aktív koronavírusos esetek száma Vajdaságban

2020-09-24
15:30
Forrás
Közlemény
Folyamatosan csökken az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Vajdaság területén, ugyanakkor a járványügyi helyzet továbbra is bizonytalan - jelenti a Vajdasági Közegészségügyi Intézet.

Mint írják, jelenleg 260 aktív esetet tartanak számon a tartomány területén, ez az előző héthez képest megfeleződött. A legtöbb jelenleg is beteg személyt, 95-öt Újvidéken tartják számon.

A 45 vajdasági községből vagy városból 36-ban vannak jelenleg aktív esetek, ezek közül ugyanakkor 24-ben 5-nél kevesebben.

Naponta egyébként 3-14 esetet derítenek fel Vajdaság területén, a legtöbben a munkaképes, aktív korosztályból kerülnek ki, emellett néhány, elkülönített esetben gyerekek is megfertőződnek a kórral. Utóbbiak jellemzően szüleiktől kapták el, vagy külföldön fertőződtek meg. Az oktatási intézményekben nem terjed a kór - áll a tájékoztatásban.

Vajdaság
koronavírus
járvány
Vajdasági Közegészségügyi Intézet
betegek
fertőzöttek

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű